Sala de premsa Premsa i mitjans

Arriba el concurs final de les idees més innovadores en smart food

Concurs final de les idees més innovadores en smart food
Dijous 19 de desembre, a les 11.00h, tindrà lloc a la seu del Parc de Recerca UAB el concurs final del Programa Generació d'Idees dedicat a la innovación en l'àmbit de l'smart food. Els cinc millors projectes sorgits d’aquesta iniciativa d’emprenedoria competiran davant d’un jurat expert.

11/12/2019

El Programa Generació d'Idees, que enguany s'ha centrat en l'àmbit de l'smart food, té l’objectiu de crear sinergies entre personal investigador, empreses i entitats per generar projectes capaços d'oferir nous models de negoci.

Durant la jornada del pròxim dijous, els cinc projectes finalistes exposaran les seves solucions davant de personal expert en valorització d'idees de negoci, que seleccionaran el projecte guanyador.

Dels set projectes que s'han generat durant el programa, aquests són els finalistes:

  • Cellupack: Envàs biodegradable, soluble en aigua, comestible, sense gust ni olor que promou l’economia circular.
  • My-cosystem: Microecosistema modular i autònom d’agricultura urbana que permet compostar residus vegetals de la llar i aprofitar els subproductes derivats per a dosificar microgreens (vegetals cultivats en etapes prematures de creixement) en un hivernacle acoblat.
  • FagsPig: El primer tractament dinàmic per combatre les patologies digestives dels garrins en la fase de deslletament. Permet personalitzar la prescripció mèdica a cada explotació porcina i contrarestar les resistències als antimicrobians.
  • Farm Biosecurity: Dispositiu que permet el registre automàtic de tots els agents que entren en contacte amb les granges de boví lleter per tal de crear alertes, en temps real, del risc d'entrada de patògens.
  • Healthy Living. Vitamina D: Desenvolupament d’un sensor que indiqui de manera quantitativa els nivells de deficiència o suficiència de vitamina D, in situ, sense necessitat de cap equip i obtenint el resultat en 5 minuts a partir d’una aplicació.
Aquesta 10a edició del programa forma part d’una iniciativa més àmplia i s’emmarca dins el projecte europeu Higher. Una altra novetat és que els grups finalistes a partir d'ara podran utilitzar la xarxa d’espais d’innovació oberta de la UAB, els UAB Open Labs, per a les fases de validació i prototipatge dels projectes.