Sala de premsa Premsa i mitjans

Èxit de la Cursa solidària de la UAB amb 2.280 persones

Cursa solidària UAB 2019
La Cursa solidària de la UAB en suport de La Marató de TV3, que ha tingut lloc el diumenge, 15 de desembre, ha estat tot un èxit: s'han augmentat el nombre d'inscrits respecte l'edició passada i es donaran més de 20.000 euros. A més, per primer cop, la cursa ha entrat als carrers de Cerdanyola. Aquí en teniu un resum en vídeo i un recull de fotos, per UAB Campus Media.

16/12/2019

Els esportistes Marc Otero -del Club Atlètic Sabadell- i Júlia Casas -actual campiona de ciclisme de Catalunya-, tots dos Alumni UAB, han estat els guanyadors de la cursa llarga d'11.6 km. 

La Cursa solidària de la UAB en suport de La Marató de TV3, que ha tingut lloc el diumenge, 15 de desembre, al campus de Bellaterra i als carrers de Cerdanyola del Vallès, ha estat tot un èxit. El campus s'ha tornat a convertir en una festa esportiva i solidària en la qual 2.280 persones hi han corregut o caminat, augmentat en gairebé 500 persones la participació de l'any passat. Fins al gener no se sabrà la recaudació final donat que encara està oberta, però seran més de 20.000 euros segur, per tot el que s'ha recollit per les inscripcions i participants a la cursa.

Les quatre modalitats de la cursa han permés a corredors federats, aficionats a les curses o famílies participar-hi. Aquí en teniu un resum, en vídeo, elaborat per UAB Media (TV i ràdio de la UAB) i un recull de fotos.

Per primera vegada, la cursa d'11.6 km.ha passat pels carrers del centre de Cerdanyola del Vallès, i per primera vegada també s'ha instal.lat un escenari a la Vila Universitària on hi ha hagut diferents actuacions musicals.

El guanyador de la cursa d'11.6 km. en categorai masculina ha estat Marc Otero Fernández, del club Joventut Atletic Sabadell, amb un temps de 39 minuts i 42 segons. Va estudiar a la UAB Ciències Ambientals, però aquesta era la primera vegada que corria aquesta cursa. "N'he sortit molt content; és un recorregut maco però exigent" ha dit aquest atleta de Terrassa que va fer la setmana passada la Marató de San Sebastián i ara es prepara per les "sansilvestres" que vénen. 

La guanyadora en de la cursa d'11.6 km. en la categoria femenina  ha estat Julia Casas Codina, amb un temps de 49 minuts i 39 segons, campiona de Catalunya de Ciclisme i professora associada de Fisioteràpia a la UAB on hi va estudiar Fisioteràpia fa uns anys. "L'ambient pels carrers de Cerdanyola ha estat sensacional, hi havia molta gent animant-nos, ha estat molt bonic" ha dit aquesta esportista de Sabadell que ara ha aparcat el ciclisme, després de fer la que ha estat la seva segona cursa solidària de la UAB.

El 51% de les persones que hi han participat han estat dones i el restant 49% homes. Cerdanyola, Barcelona, Sabadell, Terrassa i Sant Cugat han estat les poblacions d'on han participat més persones.

Tres curses i una caminada

S'han fet tres curses i una caminada a partir de les 10.30h del matí: una cursa de 480 metres per a persones que tenen mobilitat reduïda -una de les poques a Catalunya d'aquest tipus-; una cursa d’11,6 kilòmetres, que per primera vegada ha passat pels carrers del centre de Cerdanyola del Vallès, una carrera de 6,5 kilòmetres; i una caminada de també 6,5 kilòmetres, que ha det la volta al Sincrotró Alba, i també ha passat per davant del centre tecnològic d’Applus+, el patrocinador principal de la cursa.

S'ha fet una performance consistent en construir una pinya entre els participants, guiada per membres de la Colla Castellera de la UAB "Ganàpies". A l'escenari que s'ha muntat hi ha actual la banda i combo Aulos Escola Municipal de Música de Cerdanyola del Vallès i la banda Cronopios Band, a més hi ha hagut animació a càrrec dels Caulababa .

Els hospitals vinculats i centres de recerca vinculats a la UAB que investiguen en malalties minoritàries i l’entitat solidària Ixarop ha col.laborat també amb la cursa i han participat a la Fira d'Entitats, oferint informació i divulgació de les malalties minoritàries.

Voluntariat i concurs

La sortida i arribada ha estat a la Vila Universitària. Un centenar de persones han participat a la cursa de forma voluntària, donant suport en les tasques d'organització i de logística, coordinades per la Fundació Autònoma Solidaria (FAS). El servei de fisioteràpia l'han ofert estudiants de la UAB d'aquests estudis, de forma gratuïta, i han permès la recuperació física dels participants després de les curses o caminada. A més, s'ha fet un concurs de disfresses, que ha guanyat una família formada per una parella i dues filles, que han arribat a la cursa amb una divertida vestimenta nadalenca.

Exposició sobre malalties minoritàries
La recepció de l'Hotel Campus ha acollit una exposició fotogràfica organitzada per La Marató de TV3 sobre les malalties minoritàries del fotògraf Xavier Josa, que ha fet amb l’ajuda de la Federació Catalana de Malalties Minoritàries (FECAMM) i Fujifilm. A la mostra s'han pogt veure una cinquantena de retrats en blanc i negre, amb algun detall en color, de persones que pateixen alguna d’aquestes malalties. 

Les malalties minoritàries
La UAB té destacats equips d'investigació que estudien les malalties minoritàries. D'aquestes malalties, que afecten un màxim de 5 persones de cada 10.000, se n'han descrit 7.000 de  diferents i es calcula que afecten entre 300.000 i 400.000 persones a Catalunya. El grau d'afectació és divers, si bé acostumen a ser greus, cròniques, progressives i discapacitants. Un 80% d'aquestes són d'origen genètic i totes tenen en comú la dificultat en el diagnòstic, la inexistència, en molts casos, de tractaments eficients i un elevat impacte social i familiar.

Al llarg de les set edicions anteriors la Cursa solidària de la UAB ha recollit 96.000 euros per a La Marató de TV3, amb una participació mitjana en cada edició al voltant de 2.000 persones.  

Web de la Cursa UAB 

Vídeo-notícia resum (per UAB Campus Media).

Notícies relacionades:

-Entitats de malalties minoritàries, amb la Cursa solidària de la UAB, a Cerdanyola

-La investigació en malalties minoritàries, amb la Cursa solidària de la UAB, al Parc Taulí

Aquesta notícia s'emmarca dins dels següents ODS

  • Salut i benestar