Vés al contingut principal
Universitat Autònoma de Barcelona

El Govern concedeix una Medalla Narcís Monturiol al professor Antonio Villaverde

25 abr. 2024
Compartir per WhatsApp Compartir per e-mail

El professor del Departament de Genètica i de Microbiologia Antonio Villaverde ha estat un dels guardonats pel Govern de la Generalitat amb la Medalla Narcís Monturiol al mèrit científic i tecnològic, juntament amb altres nou investigadors del sistema català de coneixement.

Antonio Villaverde

Aquests guardons, instituïts per la Generalitat l’any 1982, distingeixen les persones i entitats per la seva contribució destacada al desenvolupament de la ciència i la tecnologia a Catalunya, i honoren el popular inventor i polític català del segle XIX, Narcís Monturiol Estarriol (1819-1885).

Llicenciat i doctor en Ciències (Biologia) per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), Antonio Villaverde Corrales és catedràtic de Microbiologia al Departament de Genètica i de Microbiologia, cap del grup de Nanobiotecnologia a l’Institut de Biotecnologia i de Biomedicina de la UAB (IBB) i al Centre de Recerca Biomèdica en Xarxa de Bioenginyeria, Biomaterials i Nanomedicina (CIBER-BBN), i cap del grup Bio-Fàrmacs Innovadors, reconegut per l’Agència de Gestió d’Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR). Fa recerca avançada i translacional en nanobiotecnologia i nanomedicina sobre el disseny de fàrmacs per a oncologia i per a altres patologies humanes, enfocada a portar a la clínica el primer fàrmac antimetastàtic.

Des de la primera edició de les distincions, el Govern ha atorgat 311 medalles Narcís Monturiol (238 a homes i 73 a dones), mentre que les institucions guardonades amb la Placa Narcís Monturiol han estat 48. Les persones i les institucions guardonades abracen tots els àmbits del coneixement, des de les ciències de la vida i de la salut fins a les humanitats i les ciències socials, passant per l'arquitectura, l'enginyeria i la resta de ciències. Com els anys anteriors, enguany es continua avançant en el camí cap a l’equilibri de gènere del sistema català d’R+D, integrat en més d’un 42 % per dones.

 

 

Dins de